www.gazdasajt.ewk.hu
 Válaszd a Magyart, ha jót akarsz !

MENÜ

Az első hivatalosan mozzarellának tekinthető sajtot valószínűleg i. sz. 1200 környékén készítették a bencés szerzetesek. Sajttésztája a gyártás során ruganyos, formázható, jellegzetesen szálas és réteges szerkezetűvé válik. Zsírtartalma, a szárazanyagból számolva 40-45% körüli.Származási helyén vízibivaly tejéből készül „Mozzarella di Buafala”, egyéb vidékeken illetve a nagykereskedelemben többnyire tehenek pasztőrözött tejéből készítik, de ennek a sajtnak „Fior di Latte” („fiordilatte”) a neve és „mozzarella jellegű sajt”-ként jelölik.

 

Natúr mozzarella sajt







Lilahagymás mozzarella





 





Kapros mozzarella

 

 

Zelleres mozzarella

 

 

Medvehagymás mozzarella

 

 

Szarvasgombás mozzarella

 

 

Fokhagymás mozzarella

 

 

Füstölt mozzarella

 

 

 

Hírek

  • Árusítás hétköznap:

    Kedden és pénteken

    reggel 8 - 15 óra között

     

     

    Pécs - Budapest útvonalon :

Asztali nézet