Az első hivatalosan mozzarellának tekinthető sajtot valószínűleg i. sz. 1200 környékén készítették a bencés szerzetesek. Sajttésztája a gyártás során ruganyos, formázható, jellegzetesen szálas és réteges szerkezetűvé válik. Zsírtartalma, a szárazanyagból számolva 40-45% körüli.Származási helyén vízibivaly tejéből készül „Mozzarella di Buafala”, egyéb vidékeken illetve a nagykereskedelemben többnyire tehenek pasztőrözött tejéből készítik, de ennek a sajtnak „Fior di Latte” („fiordilatte”) a neve és „mozzarella jellegű sajt”-ként jelölik.
Natúr mozzarella sajt
Lilahagymás mozzarella
Kapros mozzarella
Zelleres mozzarella
Medvehagymás mozzarella
Szarvasgombás mozzarella
Fokhagymás mozzarella
Füstölt mozzarella
Hírek
Kedden és pénteken
reggel 8 - 15 óra között
Pécs - Budapest útvonalon :